Ač se mezi lidmi ryby z konzerv nesetkávají s takovým nadšením jako dřív, stále se z nich dají připravit opravdu vnikající pokrmy. Například u této pochoutky vám nikdo neuvěří, že jste použili lososa z konzervy.

Pro dvě osoby potřebujeme:

  • konzervu aljašského lososa
  • citronovou šťávu
  • dvě avokáda
  • 15 ml smetany
  • vaječný bílek
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • chléb
  • rukolu

Příprava:

Lososa vyjměte z konzervy, maso nechte okapat a nakrájejte ho na malé kousky. Současně rozkrojte avokádo a jeho dužinu si připravte do mističky.

Smetanu našlehejte a dejte ji ihned do lednice. Poté do mixéru vložte nakrájeného lososa, dužinu z avokáda, vaječný bílek a šťávu z citronu a ingredience krátce rozmixujte. Poté směs smíchejte s našlehanou smetanou a špetkou soli.

Pokrm po chvilce dosáhne světlé barvy a trošku slehne. Ideální je ponechat směs asi 20 minut v chladničce. Dochutit ji můžete pepřem a panenským olivovým olejem. Pěnovou pochoutku z lososa podávejte na plátcích křupavého nebo rozpečeného chleba či bagety s kouskem rukoly.

Napsat komentář