Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 10 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
před 11 hod

Pěnová pochoutka z lososa

strunc 0 hodnocení
Recepty

Ač se mezi lidmi ryby z konzerv nesetkávají s takovým nadšením jako dřív, stále se z nich dají připravit opravdu vnikající pokrmy. Například u této pochoutky vám nikdo neuvěří, že jste použili lososa z konzervy.

Pro dvě osoby potřebujeme:

  • konzervu aljašského lososa
  • citronovou šťávu
  • dvě avokáda
  • 15 ml smetany
  • vaječný bílek
  • panenský olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • chléb
  • rukolu

Příprava:

Lososa vyjměte z konzervy, maso nechte okapat a nakrájejte ho na malé kousky. Současně rozkrojte avokádo a jeho dužinu si připravte do mističky.

Smetanu našlehejte a dejte ji ihned do lednice. Poté do mixéru vložte nakrájeného lososa, dužinu z avokáda, vaječný bílek a šťávu z citronu a ingredience krátce rozmixujte. Poté směs smíchejte s našlehanou smetanou a špetkou soli.

Pokrm po chvilce dosáhne světlé barvy a trošku slehne. Ideální je ponechat směs asi 20 minut v chladničce. Dochutit ji můžete pepřem a panenským olivovým olejem. Pěnovou pochoutku z lososa podávejte na plátcích křupavého nebo rozpečeného chleba či bagety s kouskem rukoly.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled