Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Pepřenky z matjesů

Marek iRybářství 1 hodnocení
matjesy Recepty

Kdo by ze své oblíbené hospůdky neznal klasické pepřenky z matjesů? Udělat si je můžete samozřejmě i doma.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 300 g matjesů v oleji
  • dvě větší cibule
  • 150 g sterilované červené a žluté papriky
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • dvě větší sladkokyselé okurky
  • 150 g eidamu
  • jednu feferonku
  • 1dl sladkokyselého nálevu z okurek
  • 2 až 3 lžíce oleje z matjesů
  • podle chuti pepř a sůl

Příprava:

Matjesy vyjmeme z oleje a překrájíme na menší kostky (asi 1 až 2 cm). Cibuli nakrájíme na proužky a papriku, okurky a eidam nakrájíme na kostičky. Všechny nakrájené suroviny v míse promícháme, přidáme sterilovaný hrášek, olej z matjesů, lák z okurek a podle chuti ochutíme mletým pepřem a solí. Vložíme do sklenice, uzavřeme a necháme v lednici 2 až 3 dny rozležet. Pepřenky podáváme s pečivem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Udělat si něco doma je lepší než kupovaný zámek prostě super a dobře to chutná

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled