Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
před 5 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
před 5 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Polévka z mlíčí...
před 5 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec tloušť...
před 8 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny

Pražma královská na bylinkovém másle s česnekem

Marek iRybářství 1 hodnocení
pražma Recepty

Pražma královská nebo také pražman zlatý, popřípadě mořan zlatý je vynikající mořská ryba s chutným masem bez svalových kůstek. Jde skvěle grilovat, péct v alobalu, smažit, dusit i vařit. Hmotnost pražmy na trhu se pohybuje kolem 300 g, takže na porci pro osobu počítáme s jednou rybou. A mějme na paměti, že čerstvá ryba je vždy lepší než zmrazená.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dvě pražmy
  • asi 100 g másla
  • lžíci nasekané petrželky
  • tři, čtyři stroužky česneku
  • snítku rozmarýnu
  • citronovou šťávu
  • mořskou sůl
  • pepř

Příprava:

Ryby nejprve opláchneme, osušíme, osolíme na povrchu i v břišní dutině, dovnitř vložíme snítku rozmarýnu a na povrchu i uvnitř je pokapeme citronovou šťávou. Změklé máslo utřeme s nasekanou petrželkou, utřeným česnekem a dochutíme mletým pepřem.

Ryby pak potřeme bylinkovým máslem na povrchu i zevnitř, položíme na plech vyložený pečícím papírem a v troubě pečeme zhruba patnáct minut. Během pečení ryby opatrně otočíme. Podáváme s kousky citronu, zeleninou a opečenou rozpůlenou bagetkou, kterou potřeme bylinkovým máslem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Bylinky

    Ta může být taky dobrá já si vždycky dávám když jdu do rybářské restaurace testovanou pražmu pokud ju mají

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled