Fotografie
katerinavankova014@gmail.com přidal úlovek Bolen dravý...
před 21 hod
Fotografie
Zdeněk přidal úlovek Štika obecná...
před 21 hod
Fotografie
Jaromir přidal úlovek Amur bílý...
před 21 hod
Fotografie
auto-maulik@seznam.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 21 hod
Fotografie
Brian přidal úlovek Sumec velký...
před 21 hod

Ruská rybí soljanka

Marek iRybářství 1 hodnocení
boršč Recepty

Oblíbená rybí polévka, která je v některých místech Ruska oblíbenější než boršč. Vaří se i v Bělorusku a na Ukrajině. Existuje mnoho verzí, v těch novějších se přidávají do soljanky zelené olivy a kapary. Lze ji připravit jak ze sladkovodních, tak mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g vykostěného masa bez kůže ze sumce (kapr, treska)
  • 300–400 g rybích odřezků (hlavy, ocasy, ploutve)
  • 1,5 l vody
  • 3 kyselé okurky
  • půl pórku
  • mrkev
  • čtvrtinu celeru
  • cibuli
  • 150 g nakládaných hub
  • 150 g oliv
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • podle chuti lák z okurek
  • 4 plátky citronu
  • bobkový list
  • celý pepř
  • černý pepř
  • sůl
  • cukr
  • máslo


Příprava:

Z rybích odřezků připravíme vývar, zalijeme vodou, osolíme, přidáme celou cibuli, bobkový list, celý pepř a vaříme na mírném plameni 20 minut; během vaření sbíráme pěnu. Hotový vývar scedíme a odložíme stranou.

Na másle podusíme plátky mrkve, celeru, pórku, přidáme protlak a zalijeme rybím vývarem. Do polévky přidáme plátky okurek, propláchnuté naložené houby (větší kusy překrájíme) a vaříme na mírném plameni 20 minut. Na závěr přidáme do polévky kostky rybího masa, kousky citronu bez kůry a plátky oliv. Polévku dochutíme lákem z okurek, cukrem, solí a pepřem a povaříme ještě 5 minut.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Tohle bych chtěl jednou zkusit musí to být dobré

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled