Fotografie
Jaroslav dal lajk První povolenka...
před 4 dny
Fotografie
MIKULÁŠKOVÁ založil otázku Profesionální f...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Reviews...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn Benefit...
před 11 dny
Fotografie
Amit založil otázku Mitolyn – The U...
před 11 dny

Ryba po záporožsku

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept z ryb Recepty

Na recept lze použít filety jak ze sladkovodních i mořských ryb, které neobsahují kosti. Vhodný je candát, sumec, treska atd.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500-600 g filetů z tresky
  • 4 rajčata
  • jednu cibuli
  • jednu mrkev
  • jednu petržel (nebo kousek celeru)
  • jednu větší kyselou okurku
  • 4 kuličky celého pepře
  • jeden bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • 50 cl láku z okurek
  • hladkou mouku
  • olej

Příprava:

Filety osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Opečené filety vyjmeme a odložíme stranou.

Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, okurku, promícháme a krátce osmahneme. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, bobkový lit, celý pepř, přilijeme lák z okurek a dochutíme pepřem a solí a směs následně podusíme do měkka.
Do směsi vložíme opečené filety, poklademe směsí, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Rybu na talíři přelijeme zeleninovou směsí, podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Vypadá

    Vypadá to senzačně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled