Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Pod hlad...
před 11 hod
Fotografie
Radek okomentoval VIDEO: Pod hlad...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Navnada...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Šňůra na feeder...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Na revírech Rep...
předevčírem

Ryba po záporožsku

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept z ryb Recepty

Na recept lze použít filety jak ze sladkovodních i mořských ryb, které neobsahují kosti. Vhodný je candát, sumec, treska atd.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500-600 g filetů z tresky
  • 4 rajčata
  • jednu cibuli
  • jednu mrkev
  • jednu petržel (nebo kousek celeru)
  • jednu větší kyselou okurku
  • 4 kuličky celého pepře
  • jeden bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • 50 cl láku z okurek
  • hladkou mouku
  • olej

Příprava:

Filety osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Opečené filety vyjmeme a odložíme stranou.

Do šťávy po pečení přidáme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel, okurku, promícháme a krátce osmahneme. Přidáme oloupaná nakrájená rajčata, bobkový lit, celý pepř, přilijeme lák z okurek a dochutíme pepřem a solí a směs následně podusíme do měkka.
Do směsi vložíme opečené filety, poklademe směsí, přikryjeme pokličkou a dusíme 10 minut. Rybu na talíři přelijeme zeleninovou směsí, podáváme s vařenými brambory.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Vypadá

    Vypadá to senzačně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled