Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 32 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 32 dny
Fotografie
tomik.liska@icloud.com dal lajk úlovku od Tomáš...
před 50 dny

Ryba v žloutkovém těstíčku podle japonské kuchyně

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

K tomuto jednoduchému receptu můžete použít mořské i sladkovodní ryby, dbejte však na to, aby to byly druhy, které mají méně kostí. Takto často připravuji tresku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • maso z tresky (500 až 1000 g)
  • dva žloutky
  • lžíci solamylu
  • zázvor
  • sůl
  • kvalitní olej

Příprava:

Tresku naporcujeme na menší kousky, maso prosolíme a necháme nejméně hodinu odležet. Žloutky rozmícháme se lžící solamylu a špetkou zázvoru. Pak rybu důkladně osušíme a její maso dvakrát protáhneme ve žloutkovém těstíčku. Pak ho smažíme pěkně do zlatova a z obou stran v rozpáleném oleji.

V Japonsku se takto upravené kousky ryby servírují s lepivou rýží a zeleninou. Můžeme to zkusit, ale kdo jako přílohu zvolí hranolky, krokety či brambory pečené či vařené ve slupce, také neprohloupí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled