Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 13 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Ryba v žloutkovém těstíčku podle japonské kuchyně

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

K tomuto jednoduchému receptu můžete použít mořské i sladkovodní ryby, dbejte však na to, aby to byly druhy, které mají méně kostí. Takto často připravuji tresku.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • maso z tresky (500 až 1000 g)
  • dva žloutky
  • lžíci solamylu
  • zázvor
  • sůl
  • kvalitní olej

Příprava:

Tresku naporcujeme na menší kousky, maso prosolíme a necháme nejméně hodinu odležet. Žloutky rozmícháme se lžící solamylu a špetkou zázvoru. Pak rybu důkladně osušíme a její maso dvakrát protáhneme ve žloutkovém těstíčku. Pak ho smažíme pěkně do zlatova a z obou stran v rozpáleném oleji.

V Japonsku se takto upravené kousky ryby servírují s lepivou rýží a zeleninou. Můžeme to zkusit, ale kdo jako přílohu zvolí hranolky, krokety či brambory pečené či vařené ve slupce, také neprohloupí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled