Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 4 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Rybí casserole

Marek iRybářství 1 hodnocení
pánev Recepty

Casserole znamená francouzsky hrnec nebo pánev a nazývá se tak i pokrm, který se vaří v jednom hrnci nebo pánvi.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 1 kg menších brambor
  • 500 g rybího masa bez kostí (sumec je nejvhodnější, ale hodí se i treska)
  • 100 g anglické slaniny
  • jednu větší mrkev
  • jednu červenou papriku
  • 150 g žampionů
  • jednu větší červenou cibuli
  • 150 g sterilovaného hrášku
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 2 dl vody
  • snítku rozmarýnu
  • provensálské koření
  • černý mletý pepř
  • sůl
  • petržel
  • máslo
  • olivový olej
francouzská kuchyně
foto: Dalibor Marounek

Příprava:

Ve hluboké pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Přidáme oloupané menší brambory (větší překrojíme), špalíčky mrkve, podlijeme vodou, přilijeme víno, okořeníme provensálským kořením, přidáme snítku rozmarýnu a osolíme. Potom vše přiklopíme a dusíme 15 minut na mírném plamenu.

Když brambory a mrkev začnou měknout, přidáme nakrájenou papriku, cibuli a žampiony a dusíme dalších 10 minut. Posléze vložíme kostky rybího masa a sterilovaný hrášek a dusíme 5 minut. Na závěr dochutíme solí, pepřem, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme teplé.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Ryba

    Vypadá to skvostně já bych asi neměl nervi si stim tak hrat kuchař musí být jednička aby tak si stim vyhrál klobouk dolů

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled