Fotografie
Jaroslav okomentoval Štika na srbský...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav dal lajk Zahájení prodej...
před 15 hod
Fotografie
VOCÁSKOVÁ založil otázku Rychlá a legiti...
před 24 hod
Fotografie
bistovajana@gmail.com založil otázku rychlá a serióz...
předevčírem
Fotografie
Vojtech okomentoval Úlovky 2024...
předevčírem

Rybí salát

Vojtech Kozlik 2 hodnocení
Recepty

Výborný domácí rybí salát. Dá se jíst druhý den po přípravě.

Suroviny

cca 800 kg vykuchaného staženého kapra (možno použít štiku ze které je salát výborný, případně větší cejny, amura)
větší balení majonézy
2-3 mrkve
půlka celeru
2-3 cibule
ocet
sůl
pepř

cca 10-15
1,5 hodiny

Postup

1

Porce ryby, používám stažené, krátce povaříme v osolené vodě, do které přidáme trochu octa. Necháme vychladnout a maso obereme od kostí. Dále krátce povaříme zeleninu cca 2-3 minuty. Necháme vychladnout a nastrouháme ideálně na robotu spíše na jemno. Nakrájíme cibuli.

2

Ve větší míse nyní smícháme obranou rybu, nastrouhanou zeleninu a nakrájenou cibuli. Přidáme velké balení majonézy. Osolíme, opepříme a přidáme cca 1 dl octa. Důkladně promícháme a uložíme do lednice do druhého dne.

3

Následující den ochutnáme, většinou je třeba přidat ocet a sůl. Naplníme do skleniček a uložíme do lednice.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Dělám z cejnů

    Nakládám do soli, poté do octa a míchám s Halali a majonézou. Bez vaření!!!

    1. Rybí salát

      Věřím že Vaše verze salátu bude také výborná. Výhoda této je, že salát máte za cca 1 hodinu hotový a již druhý den po mírném rozležení a dochucení se nechá jíst.

  2. Domácí

    Dřív to dělával otec a bylo to moc vinikajici

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled