Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Silný rybí vývar s knedlíčky

Marek iRybářství 1 hodnocení
rybí polévka Recepty

Připravit čirý rybí vývar chce trochu fortelu. Výhoda je, že můžeme použít všechny odřezky z ryb i vnitřnosti (játra zbavíme žluči a z hlav vyřízneme žábry, bývají na nich paraziti). Z uvařeného masa pak uděláme rybí knedlíčky.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750–1000 g rybích odřezků
  • 1,5 l vody
  • cibuli i se slupkou (udělá vývaru nahnědlou barvu)
  • mrkev
  • kousek celeru
  • bobkový list
  • 4 kuličky celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • lžíci citronové šťávy a sůl

Na knedlíčky:

  • 250 g rybího masa
  • Žloutek
  • stroužek česneku
  • lžičku másla
  • strouhanku na zahuštění
  • muškátový květ (špetka)
  • sůl
  • pepř

 

4
1 hodina

Postup

1

Rybí odřezky a vnitřnosti zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, celer a koření a osolíme.

2

Jakmile se vývar začne vařit, sbíráme naběračkou pěnu.

3

Následně oheň ztlumíme a vaříme na mírném plameni 30 minut.

4

Uvařený vývar slijeme přes cedník s jemnými oky, aby zachytil všechny kousky masa a koření.

5

Do vývaru nadrobno nakrájíme mrkev a celer a dochutíme pepřem a solí.

6

Ingredience na knedlíčky smícháme dohromady a vytvarujeme kuličky.

7

Ty následně vložíme do vývaru a vaříme, až knedlíčky vyplavou na hladinu.

8

Tip: Knedlíčky můžeme různě vylepšit – k základnímu receptu přidáme uvařený morek nebo vepřový mozeček, kostičky šunky či uvařené nasekané žloutky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Nikdy jsem ještě ryby polívku neměl a rád bych ji vyzkoušel

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled