Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
předevčírem

Silný rybí vývar s knedlíčky

Marek iRybářství 1 hodnocení
rybí polévka Recepty

Připravit čirý rybí vývar chce trochu fortelu. Výhoda je, že můžeme použít všechny odřezky z ryb i vnitřnosti (játra zbavíme žluči a z hlav vyřízneme žábry, bývají na nich paraziti). Z uvařeného masa pak uděláme rybí knedlíčky.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750–1000 g rybích odřezků
  • 1,5 l vody
  • cibuli i se slupkou (udělá vývaru nahnědlou barvu)
  • mrkev
  • kousek celeru
  • bobkový list
  • 4 kuličky celého pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • lžíci citronové šťávy a sůl

Na knedlíčky:

  • 250 g rybího masa
  • Žloutek
  • stroužek česneku
  • lžičku másla
  • strouhanku na zahuštění
  • muškátový květ (špetka)
  • sůl
  • pepř

 

4
1 hodina

Postup

1

Rybí odřezky a vnitřnosti zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, celer a koření a osolíme.

2

Jakmile se vývar začne vařit, sbíráme naběračkou pěnu.

3

Následně oheň ztlumíme a vaříme na mírném plameni 30 minut.

4

Uvařený vývar slijeme přes cedník s jemnými oky, aby zachytil všechny kousky masa a koření.

5

Do vývaru nadrobno nakrájíme mrkev a celer a dochutíme pepřem a solí.

6

Ingredience na knedlíčky smícháme dohromady a vytvarujeme kuličky.

7

Ty následně vložíme do vývaru a vaříme, až knedlíčky vyplavou na hladinu.

8

Tip: Knedlíčky můžeme různě vylepšit – k základnímu receptu přidáme uvařený morek nebo vepřový mozeček, kostičky šunky či uvařené nasekané žloutky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Nikdy jsem ještě ryby polívku neměl a rád bych ji vyzkoušel

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled