Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 15 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Sleď s rajčatovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
sleď Recepty

Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbeni.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 4 sledě
  • cibuli
  • 4 rajčata
  • 6 lžic rajského protlaku
  • 2 lžíce octa
  • lžička cukru
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • petrželku

Příprava:

Sleďům odřízneme hlavy a ocasy, vyřízneme páteř a nakrájíme na dvou až třícentimetrové špalíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špalíčky narovnáme do pekáčku, posypeme nakrájenými rajčaty a proužky cibule. Protlak ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a nalijeme jej na ryby.

Pekáček vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled