Fotografie
Jiří přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jakub přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Poznejte ho a u...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Nevšední gumové...
včera

Sleď s rajčatovou omáčkou

Marek iRybářství 0 hodnocení
sleď Recepty

Recept ze švédské kuchyně, kde jsou sledi velmi oblíbeni.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 4 sledě
  • cibuli
  • 4 rajčata
  • 6 lžic rajského protlaku
  • 2 lžíce octa
  • lžička cukru
  • pepř
  • sůl
  • olej
  • petrželku

Příprava:

Sleďům odřízneme hlavy a ocasy, vyřízneme páteř a nakrájíme na dvou až třícentimetrové špalíčky. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Špalíčky narovnáme do pekáčku, posypeme nakrájenými rajčaty a proužky cibule. Protlak ochutíme octem, cukrem, solí, pepřem a nalijeme jej na ryby.

Pekáček vložíme do trouby a pečeme 20 minut. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s chlebem nebo jiným pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled