Fotografie
Jaroslav okomentoval VIDEO: Pod hlad...
před 11 hod
Fotografie
Radek okomentoval VIDEO: Pod hlad...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Navnada...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Šňůra na feeder...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Na revírech Rep...
předevčírem

Sledi po sklenářsku (Glasmästaresill)

Marek iRybářství 1 hodnocení
recept Recepty

Oblíbená skandinávská úprava slanečků, ale i čerstvých sleďů, jedna z variant z vykuchaných mražených sleďů.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 500 g mražených vykuchaných sleďů
  • dvě cibule
  • mrkev
  • kousek křenu
  • kousek zázvoru
  • lžíci hořčičného semínka

Na nálev:

  • zhruba 2 dl vody
  • 0,5 cl octa
  • lžičku cukru
  • bobkový list
  • dvě kuličky nového koření
  • dvě kuličky celého pepře
4
30 minut (pak 2 dny rozležet v lednici)

Postup

1

Sleďům odstraníme hlavy a ocasy, rozevřeme je, vyřízneme páteř a odstraníme zbylé kostičky.

2

Filety nakrájíme na 2–3 proužky.

3

Do nádoby, v níž budeme ryby nakládat, nasypeme na dno hořčičné semínko.

4

Cibuli nakrájíme na proužky, mrkev, křen a zázvor na kolečka.

5

Vše složíme ve vrstvách do misky, sklenice a přiměřeně osolíme.

6

Z uvedených surovin uvaříme nálev, který necháme vychladnout.

7

Studeným nálevem zalijeme směs v misce nebo sklenici, přikryjeme ji víčkem a necháme v lednici dva dny rozležet.

8

Podáváme s chlebem nebo pečivem.

9

Nálev musí být opravdu studený, při nalití teplého nálevu by byly kousky sleďů rozbředlé.

10

Použijeme-li místo sleďů slanečky, tak je už nesolíme.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Vypadá to skvěle musím to někdy zkusit

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled