Fotografie
ashburtongrove@seznam.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Ladislav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Veronika okomentoval Vlkouš vám před...
před 13 hod
Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
před 5 dny

Sumec na středomořský způsob

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Jednoduchá a rychlá úprava sumce inspirována italskou kuchyní. Podobně lze upravit i jiné druhy ryb s malým obsahem svalových kůstek (kapr, candát, úhoř, treska, losos).

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 400 g masa ze sumce
  • 3 rajčata
  • červená paprika
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 150 g žampionů
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • tymián
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • citronová šťáva
2
90 minut

Postup

1

Maso ze sumce bez kostí nakrájíme na dvoucentimetrové kousky, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut rozležet.

2

Maso pustí vodu a zpevní se.

3

Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli na kostičky a jemně nasekaný česnek.

4

Přidáme nakrájená rajčata, která předem spaříme a oloupeme, pak přidáme také proužky papriky a plátky žampionů.

5

Směs ochutíme pepřem, solí, tymiánem a pod pokličkou ji dusíme doměkka.

6

Na závěr vložíme osušené kostky rybího masa a dusíme pět minut.

7

Hotovou směs rozprostřeme na teplé uvařené těstoviny a podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled