Pospícháte a nechcete se jídlem odbýt? Nabízíme vám jednu dobrou rychlovku. Zvládne ji každý. I ten, kdo se plotně vyhýbá jako čert kříži.

Text: Ivo Novák, foto: autor

Na dvě poctivé porce potřebujeme

  • Konzervu tuňáka v oleji
  • 4-5 vajec
  • Cibulku
  • Rýži
  • Sůl
  • Pepř
  • Papriku

Příprava

Na teflonové pánvi v troše oleje zpěníme jemně nakrájenou cibulku, pak přidáme maso z tuňáka a vše rozmícháme. Pak do pánve rozklepneme vajíčka, míchanici okořeníme a trochu osolíme a rozmícháme. Když vajíčka zatuhnou, máme hotovo. Můžeme prostírat a podávat jídlo. Jako přílohu si zvolte to, co máte rádi. Rohlík, chléb, zeleninu.

Variantou tohoto pokrmu je i tuňák s rýží

Také nejde o nic složitého. Je potřeba uvařit sáček varné rýže podle návodu a místo vajec jde k masu uvařená rýže.

Napsat komentář