Fotografie
Ladislav okomentoval Na jaké pruty a...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Stojan...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Prut...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Vtip nevtip...
předevčírem
Fotografie
Ladislav okomentoval Rybář...
předevčírem

Ucha, tradiční ruská rybí polévka

Marek iRybářství 0 hodnocení
rybí polévka Recepty

O vaření uchy jsou zmínky už z 11. století. Tehdy se uchou nazýval především slepičí vývar nebo vývar z jiného masa. Jenže už od 15. století ucha znamená pouze rybí polévku. Náš recept vychází z masa kapra, ale použít můžete i jiné ryby.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • hlavy
  • ocasy
  • jikry
  • mlíčí z dvou kaprů
  • dvě brambory
  • mrkev
  • petržel
  • cibuli
  • kousek celeru
  • dvě sladkokyselé okurky
  • trochu nálevu z okurek
  • 100 g rajského protlaku
  • lžíci kopru
  • dva bobkové listy
  • několik zrnek celého pepře
  • sůl
  • drcený pepř

Příprava:

Do mírně osolené vody vložíme očištěné rybí hlavy, ocasy, jikry a mlíčí. Též přidáme bobkový list, celý pepř a vše vaříme do měkka. Uvařené ryby slijeme, vývar dáme stranou a trpělivě obereme maso z hlav a ocasů. Do rybího vývaru přidáme nakrájené brambory, cibuli a kořenovou zeleninu a vše vaříme do měkka.

Když brambory a zelenina změknou, přidáme rajský protlak, nakrájené okurky, přilijeme nálev z okurek a vznikající polévku krátce povaříme. Nakonec do ní přidáme rybí maso, jikry a mlíčí, přidáme lžičku nasekaného kopru, dochutíme ji pepřem, solí a teplou polévku podáváme.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled