Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
předevčírem
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
předevčírem

Nugety ze sumce se zeleninou

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Suroviny

 

  • 500–700 g masa ze sumce
  • 150 g menších žampionů
  • 150 g zelených fazolek (mražené)
  • cibule
  • červená paprika
  • 4 lžíce sterilované kukuřice
  • Worcester
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • sůl
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej
3
30 minut

Postup

1

Z masa odstraníme kůži a větší kosti a nakrájíme ho na třícentimetrové proužky.

2

Ty pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet.

3

Maso pak osušíme a obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké červené papriky.

4

Na oleji opečeme kousky rybího masa dozlatova ze všech stran a pak je odložíme na teplé místo.

5

Ve šťávě po pečení orestujeme doměkka nakrájenou zeleninu a žampiony, následně osolíme, opepříme a zastříkneme worcesterem.

6

Na talíře rozdělíme rybí nugety a přidáme restovanou zeleninu.

7

Podáváme s chlebem, vařenými brambory nebo hranolky.

8

Tip – pokrm lze udělat i z většího kapra: Nakrájíme podkovy, vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme proužky a pak pokračujeme podle receptu. Máte-li chuť, můžete recept zkusit také z kostek zmraženého filé, které částečně zmrzlé rozkrájíme, obalíme a opečeme.

4

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled