Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
včera

Nugety ze sumce se zeleninou

Marek iRybářství 0 hodnocení
Recepty

Suroviny

 

  • 500–700 g masa ze sumce
  • 150 g menších žampionů
  • 150 g zelených fazolek (mražené)
  • cibule
  • červená paprika
  • 4 lžíce sterilované kukuřice
  • Worcester
  • sladká červená paprika
  • pepř
  • sůl
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • olej
3
30 minut

Postup

1

Z masa odstraníme kůži a větší kosti a nakrájíme ho na třícentimetrové proužky.

2

Ty pokapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet.

3

Maso pak osušíme a obalíme v hladké mouce, ve které jsme rozmíchali lžičku sladké červené papriky.

4

Na oleji opečeme kousky rybího masa dozlatova ze všech stran a pak je odložíme na teplé místo.

5

Ve šťávě po pečení orestujeme doměkka nakrájenou zeleninu a žampiony, následně osolíme, opepříme a zastříkneme worcesterem.

6

Na talíře rozdělíme rybí nugety a přidáme restovanou zeleninu.

7

Podáváme s chlebem, vařenými brambory nebo hranolky.

8

Tip – pokrm lze udělat i z většího kapra: Nakrájíme podkovy, vykostíme, stáhneme kůži, nakrájíme proužky a pak pokračujeme podle receptu. Máte-li chuť, můžete recept zkusit také z kostek zmraženého filé, které částečně zmrzlé rozkrájíme, obalíme a opečeme.

4

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled