Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 5 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 6 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 6 dny

Candát v alobalu s brambory

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

Na tento recept můžeme použít i jiné sladkovodní nebo mořské ryby, jako filety z kapra, sumce, amura, tresky, makrely atd.  Recept je na 4 balíčky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600–800 g filetů z candáta
  • 1 kg brambor
  • 150 g šunky
  • 2 cibule
  • červenou papriku
  • lžíci nasekané petrželky
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • máslo
  • pepř
  • kmín
  • sůl

Příprava:

Celé oloupané brambory uvaříme ve vodě do poloměkka, vodu slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na 5mm kolečka. Z alobalu ustřihneme čtverce o rozměru 25×25 cm, rozložíme na ně kolečka brambor, posypeme petrželkou, osolíme a opepříme.

Na brambory položíme osolený a opepřený rybí filet, který potřeme hrubozrnnou hořčicí. Posypeme nakrájenou šunkou, paprikou, cibulí, znovu okořeníme pepřem i solí a navrch poklademe plátky másla. Potom přehneme okraje, vytvoříme balíčky, vložíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Upečené balíčky rozložíme na talířích a podáváme teplé.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled