Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
před 19 hod
Fotografie
p.kuj@seznam.cz přidal úlovek Candát obecný...
před 19 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Amur bílý...
před 19 hod
Fotografie
Soňa přidal úlovek Lipan podhorní...
před 19 hod
Fotografie
Soňa přidal úlovek Bolen dravý...
před 19 hod

Candát v alobalu s brambory

Marek iRybářství 0 hodnocení
candát Recepty

Na tento recept můžeme použít i jiné sladkovodní nebo mořské ryby, jako filety z kapra, sumce, amura, tresky, makrely atd.  Recept je na 4 balíčky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 600–800 g filetů z candáta
  • 1 kg brambor
  • 150 g šunky
  • 2 cibule
  • červenou papriku
  • lžíci nasekané petrželky
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • máslo
  • pepř
  • kmín
  • sůl

Příprava:

Celé oloupané brambory uvaříme ve vodě do poloměkka, vodu slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nakrájíme na 5mm kolečka. Z alobalu ustřihneme čtverce o rozměru 25×25 cm, rozložíme na ně kolečka brambor, posypeme petrželkou, osolíme a opepříme.

Na brambory položíme osolený a opepřený rybí filet, který potřeme hrubozrnnou hořčicí. Posypeme nakrájenou šunkou, paprikou, cibulí, znovu okořeníme pepřem i solí a navrch poklademe plátky másla. Potom přehneme okraje, vytvoříme balíčky, vložíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut. Upečené balíčky rozložíme na talířích a podáváme teplé.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled