Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 14 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 57 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 57 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 57 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 57 dny

Sumec na topinkách

Marek Kožušník 2 hodnocení
recepty Recepty

Pikantní směs, kterou lze připravit i z jiného rybího masa s malým obsahem kostí; např. z tresky.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 300 až 400 g masa ze sumce
  • červenou papriku
  • 4 rajčata
  • cibuli
  • 100 g hub
  • 2 stroužky česneku
  • lžička worcesteru
  • lžíci kečupu
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • pažitku
  • olej

Příprava:

Maso ze sumce zbavíme kostí, odstraníme kůži (případně tuk) a nakrájíme na kostky o hraně 2-3 cm. Kostky osolíme, promícháme s utřeným česnekem a červenou paprikou.

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vařící vodou a oloupeme. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme nakrájená rajčata, papriku a houby, směs ochutíme solí, pepřem a dusíme do měkka. Necháme část tekutiny odpařit, vložíme kostky rybího masa a dusíme 2-3 minuty, aby se rybí maso nerozpadlo. Na závěr směs ochutíme worcesterem, kečupem a případně dosolíme či opepříme. Hotovou směs navršíme na topinky a posypeme nasekanou pažitkou.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Zajímavý

    Zajímavé

    Jan Bog 1. prosince 2024
  2. Sumec

    Tohle už jsem jedl super jídlo větší lahodu jsem nepoznal fakt klobouk dolů

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled