Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
předevčírem

Polévka z mlíčí

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Skvělý recept pochází z italské kuchyně, ale můžete použít mlíčí i z českého kapra. Uvidíte, že vám zachutná. A nejen proto, že polévka je grunt a ostatní špunt, jak říkaly naše babičky.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 400 g mlíčí
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • kousek celeru
  • housku
  • 1 dl bílého vína
  • 1l vody
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
  • bazalku
  • olivový olej
4
30 minut

Postup

1

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájený celer, česnek, oloupaná a nakrájená rajčata (nejlépe je oloupeme, spaříme-li je v horké vodě).

2

Vše osolíme, opepříme a asi pět minut podusíme.

3

Poté směs podlijeme vínem, přidáme vodu a vaříme do doby, než jsou rajčata zcela měkká, na kaši.

4

Přidáme nakrájené mlíčí, ztlumíme oheň a polévku opatrně vaříme tak, abychom mlíčí nerozvařili.

5

Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji přisolíme a opepříme.

6

Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme ji nasekanou bazalkou a přidáme na másle opečené kostičky housky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Já akorát znám smažení mlíčí což je luxus a ke ta polévka musí být také dobrá na fotografii vypadá skvěle

    1. Polévka

      Vypadá jak dršťková

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled