Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Polévka z mlíčí

Marek iRybářství 1 hodnocení
kapr Recepty

Skvělý recept pochází z italské kuchyně, ale můžete použít mlíčí i z českého kapra. Uvidíte, že vám zachutná. A nejen proto, že polévka je grunt a ostatní špunt, jak říkaly naše babičky.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 400 g mlíčí
  • 4 rajčata
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • kousek celeru
  • housku
  • 1 dl bílého vína
  • 1l vody
  • sůl
  • pepř
  • citronovou šťávu
  • bazalku
  • olivový olej
4
30 minut

Postup

1

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájený celer, česnek, oloupaná a nakrájená rajčata (nejlépe je oloupeme, spaříme-li je v horké vodě).

2

Vše osolíme, opepříme a asi pět minut podusíme.

3

Poté směs podlijeme vínem, přidáme vodu a vaříme do doby, než jsou rajčata zcela měkká, na kaši.

4

Přidáme nakrájené mlíčí, ztlumíme oheň a polévku opatrně vaříme tak, abychom mlíčí nerozvařili.

5

Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji přisolíme a opepříme.

6

Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme ji nasekanou bazalkou a přidáme na másle opečené kostičky housky.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Já akorát znám smažení mlíčí což je luxus a ke ta polévka musí být také dobrá na fotografii vypadá skvěle

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled