Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
včera
Fotografie
Josef okomentoval Střevle potoční...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
předevčírem

Francouzské rybí krokety

Marek iRybářství 1 hodnocení
krokety Recepty

Recept můžeme připravit můžeme jak ze sladkovodních, tak mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g syrového vykostěného rybího masa (sumec, kapr, treska atd.)
  • 100 g šunky
  • 100 g žampionů
  • 50 g strouhaného sýru
  • cibuli
  • vejce
  • strouhanku
  • koření provensálské bylinky
  • sůl
  • pepř
  • hladkou mouku
  • olej

 

4
50 minut

Postup

1

Rybí maso umeleme najemno.

2

Na másle podusíme nadrobno nakrájené žampiony s cibulí a šunkou a necháme vychladnout.

3

Dušenou směs a nastrouhaný sýr přidáme k rybímu masu a vše důkladně promícháme.

4

Ochutíme provensálskými bylinkami, pepřem a solí, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku na zahuštění.

5

Následně vše promícháme.

6

Ze směsi tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce a pečeme na oleji do zlatova.

7

Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Vypadá to moc lákavě v létě to vyzkouším

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled