Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 13 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 13 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Francouzské rybí krokety

Marek iRybářství 1 hodnocení
krokety Recepty

Recept můžeme připravit můžeme jak ze sladkovodních, tak mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750 g syrového vykostěného rybího masa (sumec, kapr, treska atd.)
  • 100 g šunky
  • 100 g žampionů
  • 50 g strouhaného sýru
  • cibuli
  • vejce
  • strouhanku
  • koření provensálské bylinky
  • sůl
  • pepř
  • hladkou mouku
  • olej

 

4
50 minut

Postup

1

Rybí maso umeleme najemno.

2

Na másle podusíme nadrobno nakrájené žampiony s cibulí a šunkou a necháme vychladnout.

3

Dušenou směs a nastrouhaný sýr přidáme k rybímu masu a vše důkladně promícháme.

4

Ochutíme provensálskými bylinkami, pepřem a solí, přidáme vejce a podle potřeby strouhanku na zahuštění.

5

Následně vše promícháme.

6

Ze směsi tvoříme válečky, které obalíme v hladké mouce a pečeme na oleji do zlatova.

7

Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Super

    Vypadá to moc lákavě v létě to vyzkouším

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled