Fotografie
Kryštof okomentoval Zavody...
před 125 dny
Fotografie
Jaroslav založil otázku Zavody...
před 125 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Želva...
před 125 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Příroda...
před 125 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Dirky...
před 125 dny

Články

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

ČRS a MRS
19. února 2021

Duhák, amur nebo siven jsou zachráněni! Invazní „seznam smrti“ sněmovnou neprošel

Český rybářský svaz dosáhl ve spolupráci se skupinou hospodářů v krajině historického úspěchu – podařilo se obhájit možnost nadále v naší přírodě a krajině využívat hospodářsky cenné druhy, jako jsou například pstruh duhový, siven nebo amur.

Zahraničí
19. února 2021

Z rybářského deníku: Ulovíme legendárního ohridského pstruha? (3)

První ulovené pstruhy máme za sebou, co nás čeká dál? Máme se bát divokých Albánců? Která řeka je na rybaření nejlepší? Kde končí velké rybářské dobrodružství?

Video
18. února 2021

Neuvěřitelná podívaná: Jak loví kranas obrovské ptáky v letu?

Rybák si vesele poletuje nad hladinou a vůbec netuší, k čemu se schyluje. Z vody se najednou vynoří ohromná tlama – a rybák dolétal. I takhle si shání potravu kranas obrovský.

Zahraničí
18. února 2021

Z rybářského deníku: Ulovíme legendárního ohridského pstruha? (2)

Jak dopadla naše cesta za vysněným ohridským pstruhem? V minulém díle jsem jednoho chytil v chovném rybníku, teď je na řadě jeho divoký bráška.

Zahraničí
17. února 2021

Z rybářského deníku: Ulovíme legendárního ohridského pstruha? (1)

V makedonském jezeru Ohrid žije bájný ohridský pstruh. Pod hladinou se zde skrývá i mnoho dalších rybích endemitů, o kterých toho zatím moc nevíme. Proto jsem se rozhodl, že k jezeru v srdci Balkánu vyrazím.

Recepty
17. února 2021

Zapečený sumec se smetanou a nivou

Kostky sumce zapečené s dalšími surovinami, přelité smetanou se sýrem. Podobně lze upravit i jiné druhy sladkovodních nebo mořských ryb, ale měly by být bez kostí.

ČRS a MRS
16. února 2021

Uloví volavka i velkého potočáka?

Máme se bát, že nám volavka vyžírá revíry? Vždyť přece loví nanejvýš drobné ryby. Proto nás netrápí tolik jako třeba kormorán nebo vydra. Fotografie ze severomoravského Jeseníku ale ukazují, že bychom ji rozhodně neměli podceňovat.

Novinky
16. února 2021

Rafinovaná finta britských rybářů: Nepozřete pavoučího kraba? Zkuste radši královského!

Léta lovili britští rybáři pakambalu průsvitnou a kraba pavoučího, a vyváželi je na evropský trh. Všichni byli spokojení. Pak ale přišel brexit, export se omezil a domácí milovníci ryb i korýšů zpozorněli – proč máme jíst něco, co se jmenuje pavoučí krab? V tu chvíli se britští rybáři vytasili s vypečeným řešením.

Video
15. února 2021

Neuvěřitelné záběry. Agresivní candát útočí na želvu

Candát je považovaný za plachou a velmi opatrnou rybu. To neznamená, že občas nemůže jednat agresivně a pokousat živočichy, kteří jsou jen o trochu menší než on sám. Toto video vás o tom přesvědčí.

Praxe
15. února 2021

Kdy a kde je ten nejlepší čas chytat na položenou? Sumec velký

Sumci se v posledních letech sice loví nejčastěji pomocí bójek, a to hlavně na živé rybky. Lov na položenou je však také efektivní. Řadil bych sem i lov na ukotvené podvodní splávky a podobné statické montáže, udržující nástrahu na jednom místě u dna či ve vodním sloupci.

Praxe
14. února 2021

Kdy a kde je ten nejlepší čas chytat na položenou? Sumeček americký

Tato ryba byla v některých revírech ještě nedávno velmi přemnožená. Dnes ji najdeme jen na některých slepých ramenech velkých řek.

Retro
13. února 2021

Vzpomínáme na staré časy: Vlčkův vrhací naviják

Nejen lidé, ale i věci mají své osudy a je věčná škoda, že nemohou vyprávět. Pojďme se vracet do minulosti. Třeba do doby, kdy naviják, prut nebo korkový splávek sloužily svému páníčkovi klidně i po celý život.

Recepty
12. února 2021

Losos v anglické slanině s fazolkami

Jednoduchý a chutný recept, který oceníte především v zimě, když potřebujete pod dlouhé procházce doplnit energii.

Ostatní
12. února 2021

5 tipů, jak si naplno užít lov na dírkách

Mráz v posledních dnech mnoho z vás vyláká o víkendu na led. Lov na dírkách je zábava i adrenalin, jak si ho užít co nejvíce?

Praxe
12. února 2021

Kdy a kde je ten nejlepší čas chytat na položenou? Jelec tloušť

Jelec tloušť je ryba, kterou nalezneme téměř ve všech revírech. Můžeme ji lovit všemi rybolovnými technikami, mimo jiné i na položenou.

První Předchozí 1 81 89 90 91 92 93 101 172 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled