Fotografie
Josef okomentoval Střevle potoční...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Ha...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Polévka z mlíčí...
včera
Fotografie
Josef přidal úlovek Jelec tloušť...
včera

Články - Tolstolobik pestrý

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Poznávání
6. prosince 2023

Učíme se v Třeboni: Typy výtěrů ryb v našich vodách

Ve vodách České republiky žije něco málo přes 60 druhů ryb. Neliší se jen nároky na životní prostředí (stojatá nebo tekoucí voda, teplota vody, obsah kyslíku aj.), ale i typem výtěru. Pro udržení rybích populací v našich vodách je nejdůležitější zachovat nebo zřizovat výtěrová místa – trdliště ryb.

Poznávání
3. srpna 2022

Srpnové Rybářství: Trofejní úlovky posledních pěti dekád, amur bílý

Trofejní úlovky rybáře vždycky fascinovaly. Každý chtěl ulovit tu nejdelší a nejtěžší rybu. V našem novém seriálu se ohlížíme až do roku 1973 a sbíráme veškeré dostupné informace o nej rybách ulovených na revírech ČRS a MRS. Ty následně analyzujeme a podrobně rozebíráme. Tentokrát se podíváme na trofejní úlovky amura bílého. Okrajově se budeme v tomto dílu věnovat i tolstolobci pestrému a tolstolobikovi bílému.

Šupiny
5. prosince 2021

Boj s kapitálním tolstolobikem trval 35 minut. Váha do 50 kg nestačila!

Pavel Buček chytil opravdu velikou rybu, s jejíž hmotností si nedokázala poradit váha kalibrovaná do 50 kg. Úlovkem byl tolstolobik, kterého do nádrže možná vysazoval jeho dědeček před třiceti lety!

Poznávání
7. srpna 2020

Poznejte ho a ulovte: Tolstolobik bílý

Není naším původním druhem. Mohutné tělo pokrývají drobné šupiny. Široká tlama má horní postavení. Velké oči jsou posazeny až pod její úrovní. Po celém břiše se táhne ostrý kýl. U devadesáti procent jedinců je dominantní barvou matně stříbrná, existují však i žluté a bílé varianty. Roste velmi rychle. Jedinci přesahující metr délky nejsou nikterak vzácní. Nejvíce se mu daří ve stojatých nebo velmi málo proudících vodách.

Novinky
21. listopadu 2019

Obrovský tolstolobik se nevešel do podběráku

O náhody na rybách není nouze. Své by o tom mohl vyprávět i David Dostál, kterému se při lovu kaprů na kukuřici podařilo ulovit více než metrového tolstolobika.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled