Fotografie
Jaroslav okomentoval Vzpomínáme na s...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poznejte ho a u...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Parma, vousatá ...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vaše montáž...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poradit potřebu...
před 4 dny

Džuveč ze sumce

Marek iRybářství 0 hodnocení
sumec Recepty

Skvělý recept na úpravu sumce pochází z balkánské kuchyně. Lze použít i jinou sladkovodní nebo mořskou rybu. Prostě podle chuti.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • asi 300 g sumce
  • 300 g brambor
  • 150 g vařené rýže
  • 150 g spařených a oloupaných rajčat
  • červenou papriku
  • dvě cibule
  • mletou sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl
  • olej
2
40 minut

Postup

1

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji a přidáme mletou červenou papriku, nakrájené brambory i nakrájenou papriku.

2

Vše osolíme, opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.

3

Když jsou brambory měkké, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, kousky masa ze sumce a uvařenou rýži.

4

Vše opět trochu podlijeme vodou a dusíme asi 5 minut.

5

Hotový džuveč nesmí být suchý, ale ani ne nadbytek šťávy.

6

Dobrotu podáváme s chlebem nebo bílým pečivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled