Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Halászlé

Marek iRybářství 0 hodnocení
recept Recepty

Maďarská rybí polévka je ve světě dostatečně známá a má řadu obměn. Někde se vaří z více druhů ryb, kdy nesmí chybět štika, kapr, úhoř. Jinde se do polévky přidávají rajčata, někdo do ní dává zavářku v podobě krupicových noků a my si dnes vyzkoušíme halászlé z kapra.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1,5 kg masa z vykuchaného kapra
  • dvě červené papriky
  • dvě cibule
  • 0,3 l zakysané smetany
  • hladkou mouku
  • kuličky pepře
  • drcený pepř
  • sůl
  • ocet
  • máslo

Příprava:

Z kapra vyřežeme menší kousky masa bez kostí, které obalíme v hladké mouce, opečeme na másle a dáme je stranou. Zbytek ryby, tedy hlavu, páteř i ocas nakrájíme a dáme vařit.

Do vody přidáme celou cibuli, 2 lžíce octa, sůl a 6 zrnek celého pepře. Když je maso měkké, což je za chvíli, vývar scedíme, maso obereme od kostí a dáme stranou. Druhou cibuli drobně nakrájíme a pak ji na másle osmahneme, posléze k ní můžeme přidat i trochu hladké mouky.

Jíšku samozřejmě poctivě mícháme. Poté ji zalijeme scezeným rybím vývarem, přidáme zbytek červené papriky, drcený pepř a polévku vaříme do doby, než paprika změkne.

Pak zmírníme oheň a polévku zalijeme zakysanou smetanou, vložíme do ní obrané rybí maso z vývaru, přidáme opečené kousky masa a máme hotovo. Kdo chce, ten do jíšky z cibule a hladké mouky může přidat i trochu mleté papriky.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled