Rychlá a chutná úprava kapra, kterou zvládne úplně každý. Lze použít i jiné sladkovodní druhy, třeba sumce.

Potřebujeme:

  • asi 500 g vykostěného masa z kapra
  • dvě cibule
  • větší červenou papriku
  • 150 g slaniny

Na potírání špízů:

  • šest lžící oleje
  • dvě lžíce citronové šťávy
  • jednu lžíci nasekané petrželky
  • dva stroužky česneku (i víc, podle chuti)
  • sladkou červenou papriku
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Vykostěné maso z kapra nakrájíme i s kůží na kostičky o hraně asi 3×3 cm. Kůži neodstraňujeme, maso by nedrželo na jehle.

Kostky masa pak střídavě napichujeme na jehly s kousky papriky, cibule a slaniny. Z výše uvedených surovin posléze vytvoříme směs na potírání.

Olej rozšleháme s citronovou šťávou, petrželkou a česnekem, dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. Špízy poté položíme na gril, potřeme směsí a za občasného potírání grilujeme asi 15 až 20 minut. Jako přílohu zvolíme kupříkladu pečený tuřín.

1 Komentář

Napsat komentář