Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 13 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 13 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Lín na citronu a šalvěji

Marek iRybářství 1 hodnocení
lín Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 líni kolem 300 g
  • 2 citrony
  • 2 lžičky šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • kmín
  • sůl
2
45 minut

Postup

1

Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme a posypeme šalvějí.

2

Do zapékacích misek položíme na dno kolečka citronu a umístíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu).

3

Zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.

4

Pečeme při 180 °C 15 minut, občas přelijeme šťávou.

5

Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.

6

Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Říkají že Lin má lepší maso než pstruh nevím nikdy jsem to nezkusil protože já líný pouštím

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled