Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 3 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
včera
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 4 dny

Lín na citronu a šalvěji

Marek iRybářství 0 hodnocení
lín Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 líni kolem 300 g
  • 2 citrony
  • 2 lžičky šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • kmín
  • sůl
2
45 minut

Postup

1

Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme a posypeme šalvějí.

2

Do zapékacích misek položíme na dno kolečka citronu a umístíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu).

3

Zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.

4

Pečeme při 180 °C 15 minut, občas přelijeme šťávou.

5

Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.

6

Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled