Fotografie
STANÉK založil otázku nabídka od souk...
před 18 hod
Fotografie
Radim okomentoval Výroba umělecký...
včera
Fotografie
Radim založil otázku Výroba umělecký...
včera
Fotografie
Radim okomentoval Na jaké pruty a...
včera
Fotografie
STANÉK založil otázku Legální a důvěr...
včera

Lín na citronu a šalvěji

Marek iRybářství 1 hodnocení
lín Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 líni kolem 300 g
  • 2 citrony
  • 2 lžičky šalvěje
  • 2 lžíce másla
  • kmín
  • sůl
2
45 minut

Postup

1

Líny v břišní dutině osolíme, okmínujeme a posypeme šalvějí.

2

Do zapékacích misek položíme na dno kolečka citronu a umístíme lína na citrony (kůže zůstane v celku, nepřichytí se ke dnu).

3

Zbytek citronu dáme na lína, osolíme, okmínujeme, posypeme zbytkem šalvěje, přidáme máslo a vložíme do vyhřáté trouby.

4

Pečeme při 180 °C 15 minut, občas přelijeme šťávou.

5

Na závěr zapneme v troubě gril a opečeme i vrchní kůži, aby byla křupavá.

6

Podáváme například s vařenými a restovanými fazolkami se slaninou.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Dobrý

    Říkají že Lin má lepší maso než pstruh nevím nikdy jsem to nezkusil protože já líný pouštím

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled