Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
před 17 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 4 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 6 dny

Losos na másle

Barbora Reslova 2 hodnocení
Recepty

Losos na másle se zeleninou

Suroviny

olivový olej 2 PL
losos 4 filety bez kůže
sůl
pepř čerstvě drcený
máslo 2 PL
cibule 1 ks malá, na kostičky
česnek 6 stroužků najemno
víno bílé 80 ml suché
sušená rajčata 150 g
smetana na vaření 420 ml
pappardelle 330 g nebo jiné dlouhé těstoviny
baby špenát 140
parmazán 75 g

3
1h 45min

Postup

1

V hlubší větší pánvi rozehřejte olej. Filety lososa osolte a opepřete a opečte z obou stran na pánvi, dokud není hotový tak, jak jej máte rádi. Jakmile je hotový, vyndejte ho z pánve, dejte stranou a uchovejte v teple.

2

Do pánve ke šťávě z lososa dejte rozehřát máslo, přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezprůsvitní.

3

Přihoďte česnek a společně opečte, až se česnek rozvoní (asi 1 minutu).

4

Vlijte víno a vařte, až se víno lehce zredukuje. Přidejte sušená rajčata a ještě dvě minuty zprudka vařte.

5

Ztlumte oheň. Přilijte smetanu, přiveďte omáčku k varu a přidejte těstoviny, společně mírným varem vařte, dokud se těstoviny neuvaří a nevstřebají část omáčky.

6

Nakonec vmíchejte baby špenát, aby zavadl, a parmazán a do pánve vraťte filety lososa.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Maslo

    Včera mě pozvala sestra na oběd že děla lososa a můžu říct že byl dobrý sice jenom na másle s bylinkami

  2. Vynikající

    Vypadá to senzačně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled