Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 23 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
před 4 dny

Losos na másle

Barbora Reslova 2 hodnocení
Recepty

Losos na másle se zeleninou

Suroviny

olivový olej 2 PL
losos 4 filety bez kůže
sůl
pepř čerstvě drcený
máslo 2 PL
cibule 1 ks malá, na kostičky
česnek 6 stroužků najemno
víno bílé 80 ml suché
sušená rajčata 150 g
smetana na vaření 420 ml
pappardelle 330 g nebo jiné dlouhé těstoviny
baby špenát 140
parmazán 75 g

3
1h 45min

Postup

1

V hlubší větší pánvi rozehřejte olej. Filety lososa osolte a opepřete a opečte z obou stran na pánvi, dokud není hotový tak, jak jej máte rádi. Jakmile je hotový, vyndejte ho z pánve, dejte stranou a uchovejte v teple.

2

Do pánve ke šťávě z lososa dejte rozehřát máslo, přidejte cibuli a opékejte, dokud cibule nezprůsvitní.

3

Přihoďte česnek a společně opečte, až se česnek rozvoní (asi 1 minutu).

4

Vlijte víno a vařte, až se víno lehce zredukuje. Přidejte sušená rajčata a ještě dvě minuty zprudka vařte.

5

Ztlumte oheň. Přilijte smetanu, přiveďte omáčku k varu a přidejte těstoviny, společně mírným varem vařte, dokud se těstoviny neuvaří a nevstřebají část omáčky.

6

Nakonec vmíchejte baby špenát, aby zavadl, a parmazán a do pánve vraťte filety lososa.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Maslo

    Včera mě pozvala sestra na oběd že děla lososa a můžu říct že byl dobrý sice jenom na másle s bylinkami

  2. Vynikající

    Vypadá to senzačně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled