Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Pstruh obecný...
před 10 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Sumec velký...
před 10 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Amur bílý...
před 10 hod
Fotografie
Matěj přidal úlovek Lipan podhorní...
před 10 hod
Fotografie
Tomáš přidal úlovek Karas stříbřitý...
před 10 hod

Lososí podkovy v červeném víně

strunc 2 hodnocení
Recepty

Text: Otto Pospíšil, Josef Kuthan

Přísady (pro 4 osoby)

  • 4 podkovy z lososa,každá by měla vážit asi 170 g
  • 2 polévkové lžíce polohrubé mouky
  • 30 g  přepuštěného másla
  • 150 g cibule (nejlepší je šalotka)
  • 250 g žampiónů
  • 0,5 l červeného vína
  • 1 větvička tymiánu, 1 bobkový list
  • 2 hřebíčky
  • 50 g másla
  • 2 polévkové lžíce sekané petrželky
  • sůl
  • pepř

Příprava
Podkovy z lososa opláchneme, osušíme, okořeníme a obalíme v mouce. V přepuštěném másle je po obou stranách opečeme a vyjmeme. Ve zbytkovém másle osmahneme šalotku a žampiony. Vše smočíme červeným vínem, přidáme tymián, bobkový list, hřebíček a zpola zavaříme.

pstruh ve výskoku
Foto: pixabay.com

Přidáme lososa, zakryjeme pokličkou a asi 10 minut dusíme. Filety pak vyjmeme a ponecháme na teplém místě. Bobkový list, hřebíček a tymián odstraníme, šťávu procedíme, šalotku a žampióny ponecháme v teple. Scezenou kapalinu zredukujeme asi na polovinu. Šťávu zahustíme chladnými kostkami másla, přidáme petrželku, žampióny a šalotku.

Na předehřátý talíř úhledně uspořádáme porce lososa a přelijeme je šťávou. Jako přílohu zkuste hlávkový salát a (poněkud nezvyklé) nudle s máslem.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Víno

    Fotka

  2. Víno

    Švagrová hodně dobrá kuchařka ani jsem nepoznal že je to na víně dělaný jak si umí že vším vyhrát i s přílohou

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled