Fotografie
Stanislava přidal úlovek Jelec jesen...
před 15 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vzpomínáme na s...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poznejte ho a u...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Parma, vousatá ...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vaše montáž...
před 4 dny

Pečený chňapal

Marek iRybářství 0 hodnocení
pečená ryba Recepty

Chňapal červený (obchodní název Red Snapper) je chutná ryba s narůžovělým masem. Velké lupínky masa jsou bez kostí a tužší konzistence. Nejčastěji se připravuje pečením, maso je sušší, máslem proto nešetříme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 porce chňapala (200–250 g)
  • červenou cibuli
  • kousek pórku
  • citron
  • sůl
  • drcený kmín
  • sušený česnek
  • pepř
  • máslo
  • olivový olej
2
50 minut

Postup

1

Porce ryby potřeme olivovým olejem, posypeme sušeným česnekem, kmínem a osolíme.

2

Vložíme do zapékací misky, poklademe kousky másla, podlijeme troškou vody a pečeme 15 minut v troubě při 160 °C.

3

Během pečení přelíváme šťávou a po uvedeném čase pokapeme citronem, posypeme kolečky cibule a pórkem a pečeme dalších 10 minut.

4

Upečenou rybu přelijeme šťávou se zeleninou, ozdobíme citronem a podáváme s vařenými brambory a zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled