Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
před 5 dny
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
před 5 dny

Polévka z cejnů (bílé ryby)

Marek iRybářství 1 hodnocení
polévka Recepty

Chutný rybí vývar s knedlíčky a zeleninou, lze ji připravit z každé bílé ryby (cejn, tloušť, plotice, perlín atd.)

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 750–1000 g rybích odřezků
  • Mrkev
  • čtvrt celeru
  • půl pórku
  • bobkový list
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého pepře
  • špetku muškátového květu
  • sůl
  • pepř
  • pažitku
  • strouhanku
  • vejce
  • lžičku másla
4
90 minut

Postup

1

Odřezky zalijeme v hrnci vodou (asi 1,5 l), osolíme, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, mrkev, celer a uvaříme základní rybí vývar.

2

Vaříme 30 minut na mírném plameni a během vaření sbíráme pěnu. Vývar následně scedíme.

3

Z vychladnutých odřezků odstraníme kůži a drobné svalové kůstky.

4

Maso v misce rozmělníme vidličkou, přidáme vejce, máslo, přisypeme strouhanku, ochutíme pepřem, solí a špetkou muškátového květu.

5

Směs důkladně propracujeme a vytvoříme 2–3cm kuličky.

6

Do čistého rybího vývaru přidáme na kolečka nakrájený pórek a vaříme 10 minut.

7

Přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, které jsme uvařili v základním vývaru, vložíme rybí kuličky a vaříme, až kuličky začnou plavat na povrchu.

8

Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

4

Hodnocení receptu (1)

  1. Polévka

    Věřím že polévka bude velice dobrá, ale vybrat z vařeného masa drobné mezisvalové kůstky a kůži bude dost velká piplačka.

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled