Fotografie
Jaroslav okomentoval Rybaření vesele...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Kapitální úlove...
před 13 hod
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Pstruh obecný...
předevčírem
Fotografie
Vojtech přidal úlovek Kapr obecný...
předevčírem
Fotografie
Michal přidal úlovek Amur bílý...
předevčírem

Ryba v bramborové krustě

Marek iRybářství 1 hodnocení
treska Recepty

Jednoduchá úprava, kterou můžeme použít na mořské i sladkovodní ryby. V receptu je použita treska tmavá.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • 500 g filetů tresky (2 ks po 250 g)
  • 500 g brambor
  • 1 dl mléka
  • dva stroužky česneku
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • petrželku
  • jarní cibulku
  • olej
  • máslo

Příprava:

Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme vodu a necháme okapat. Následně rozmačkáme vidličkou a vmícháme horké mléko, máslo, sůl, pepř a promícháme na kaši.

Rybu potřeme drceným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a navrch navrstvíme bramborovou kaši. Zapékací misku vytřeme olejem, vložíme porce ryby a pečeme v troubě pod grilem, až je maso křehké a kaše na povrchu začne zlátnout, tj. zhruba 10–12 minut.

Opečené porce ryby posypeme nasekanou petrželkou, jarní cibulkou a podáváme se zeleninovým salátem; třeba paprikovým s ovčím sýrem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Zajímavé

    Tohle jídlo vypadá zajímavě

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled