Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 hod
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Damian založil otázku I am a private ...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem

Rybí perkelt

Marek iRybářství 0 hodnocení
perkelt Recepty

Tentokrát se zastavíme v Maďarsku, takže si připravte červenou papriku. Sladkou i pálivou.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 500 g rybího masa (sumec, candát atd.)
  • 500 g brambor
  • větší cibule
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • 4 rajčata
  • 150 g zelených fazolek (sterilované nebo zmražené)
  • 2 stroužky česneku
  • sladká červená paprika
  • pálivá červená paprika
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • sádlo
4
60 minut

Postup

1

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vodou.

2

Potom osolíme, přidáme mletý kmín a dusíme pod pokličkou.

3

Po 10 minutách přidáme nakrájené papriky, oloupaná krájená rajčata a ochutíme sladkou a pálivou paprikou, pepřem a solí.

4

Poté podlijeme vodou, aby byly všechny suroviny ponořené a dusíme na mírném plameni.

5

Když brambory a zelenina změknou, přidáme nakrájené fazolky a kostky rybího masa.

6

Dusíme 3–5 minut, aby rybí maso změklo, ale nerozpadlo se.

7

Hotový perkelt na závěr dochutíme drceným česnekem, případně přisolíme.

8

Podáváme samotné, jedlíci mohou přikusovat chléb nebo pečivo.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled