Fotografie
matejmarsik2@gmail.com přidal úlovek Štika obecná...
před 13 hod
Fotografie
Jiří přidal úlovek Candát obecný...
před 13 hod
Fotografie
martimo@email.cz přidal úlovek Kapr obecný...
před 13 hod
Fotografie
Jakub přidal úlovek Jelec jesen...
včera
Fotografie
Jiří přidal úlovek Štika obecná...
včera

Rybí perkelt

Marek iRybářství 0 hodnocení
perkelt Recepty

Tentokrát se zastavíme v Maďarsku, takže si připravte červenou papriku. Sladkou i pálivou.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 500 g rybího masa (sumec, candát atd.)
  • 500 g brambor
  • větší cibule
  • červená paprika
  • žlutá paprika
  • 4 rajčata
  • 150 g zelených fazolek (sterilované nebo zmražené)
  • 2 stroužky česneku
  • sladká červená paprika
  • pálivá červená paprika
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl
  • sádlo
4
60 minut

Postup

1

Na sádle zpěníme cibuli, přidáme na kostičky nakrájené brambory a podlijeme vodou.

2

Potom osolíme, přidáme mletý kmín a dusíme pod pokličkou.

3

Po 10 minutách přidáme nakrájené papriky, oloupaná krájená rajčata a ochutíme sladkou a pálivou paprikou, pepřem a solí.

4

Poté podlijeme vodou, aby byly všechny suroviny ponořené a dusíme na mírném plameni.

5

Když brambory a zelenina změknou, přidáme nakrájené fazolky a kostky rybího masa.

6

Dusíme 3–5 minut, aby rybí maso změklo, ale nerozpadlo se.

7

Hotový perkelt na závěr dochutíme drceným česnekem, případně přisolíme.

8

Podáváme samotné, jedlíci mohou přikusovat chléb nebo pečivo.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled