Recept ze španělské kuchyně na výtečnou rybí polévku, do níž můžeme použít maso ze sladkovodních i mořských ryb.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • asi 1,5 l vody
  • 500 g rybího masa
  • dvě rajčata
  • jednu zelenou papriku
  • cibuli
  • dva až tři stroužky česneku
  • 50 g černých oliv
  • 50 g žampionů
  • 1 dl bílého vína
  • čtyři lžíce rajčatového protlaku
  • citronovou šťávu
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej

Příprava:

V hrnci na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou papriku a drcený česnek. Vše zalijeme 1 l vody, přidáme nakrájené olivy, žampiony, rajský protlak, přilijeme víno, osolíme, opepříme a vaříme zvolna 30 minut. Po půl hodině do polévky vložíme kousky rybího masa a vaříme zvolna asi 10 minut. Nakonec polévku dochutíme citronovou šťávou, popřípadě ji ještě přisolíme a máme hotovo.