Fotografie
Josef dal lajk úlovku od Marek...
před 2 hod
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Bohumil...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Lukáš...
včera
Fotografie
Ivan dal lajk úlovku od Marek...
včera

Steak z tuňáka

Marek Kožušník 1 hodnocení
tuňák Recepty

Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něho připravit steak – uvnitř musí zůstat maso červené či růžové. Na grilu nebo pánvi vyžaduje krátkou tepelnou úpravu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • dva filety z tuňáka 150-200 g
  • mořskou sůl
  • drcený barevný pepř
  • citronovou šťávu
  • chilli vlákna
  • olivový olej

Příprava:

Filety posypeme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety osušíme a vložíme na roztopený gril, kde je z každé strany grilujeme 2 minuty.

tuňák
foto: Dalibor Marounek

Pokud je upravujeme na pánvi, vložíme filety na rozpálený olej, přitiskneme vidličkou a minutu opékáme z každé strany. Steaky na talíři posypeme drceným barevným pepřem a ozdobíme chilli vlákny. Podáváme třeba s pečenými brambory a grilovaným chřestem.

5

Hodnocení receptu (1)

  1. Steak

    Chtěl bych to vyzkoušet jednou steak z tuňáka musí to být dobrý

    1. Steak

      Tak jsem ho vyzkoušel sice dráhy jak čert jinak super

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled