Maso tuňáka je krásně červené, připomínající hovězí maso. Lze z něho připravit steak – uvnitř musí zůstat maso červené či růžové. Na grilu nebo pánvi vyžaduje krátkou tepelnou úpravu.
text: Dalibor Marounek
Potřebujeme:
- dva filety z tuňáka 150-200 g
- mořskou sůl
- drcený barevný pepř
- citronovou šťávu
- chilli vlákna
- olivový olej
Příprava:
Filety posypeme mořskou solí, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoň hodinu odpočinout. Filety osušíme a vložíme na roztopený gril, kde je z každé strany grilujeme 2 minuty.

Pokud je upravujeme na pánvi, vložíme filety na rozpálený olej, přitiskneme vidličkou a minutu opékáme z každé strany. Steaky na talíři posypeme drceným barevným pepřem a ozdobíme chilli vlákny. Podáváme třeba s pečenými brambory a grilovaným chřestem.
Hodnocení receptu (0)
Nové hodnocení
Pro přidání hodnocení je potřeba být přihlášen