Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 12 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Vybaveni...
před 54 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Ryba 2025...
před 54 dny
Fotografie
Stanislava založil otázku Čím se za bavít...
před 54 dny
Fotografie
Stanislava okomentoval Slimjaro Review...
před 54 dny

Štika na slanině s kapustičkami

Marek iRybářství 0 hodnocení
štika Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 porce štiky (150-200 g)
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 50 g slaniny
  • sladkou červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • máslo
  • citronovou šťávu
2
40 minut

Postup

1

Porce štiky prošpikujeme, pokapeme citronem a osolíme.

2

Kapustičky zbavíme zaschnutých lístků, v mírně osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.

3

Porce ryby osušíme, vložíme do zapékací misky, opepříme, okmínujeme, poprášíme jemně červenou paprikou, přidáme kapustičky a zbytek slaniny nakrájené na proužky.

4

Poklademe plátky másla a pečeme při 180 °C 15 minut.

5

Upečenou štiku podáváme se šťouchanými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled