Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
před 5 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
před 13 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Fotogalerie: Úk...
před 13 hod
Fotografie
Jiří okomentoval Jak na líny...
včera
Fotografie
Jiří okomentoval Jaké boilie zvo...
včera

Štika na slanině s kapustičkami

Marek iRybářství 0 hodnocení
štika Recepty

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 2 porce štiky (150-200 g)
  • 200 g růžičkové kapusty
  • 50 g slaniny
  • sladkou červenou papriku
  • sůl
  • pepř
  • drcený kmín
  • máslo
  • citronovou šťávu
2
40 minut

Postup

1

Porce štiky prošpikujeme, pokapeme citronem a osolíme.

2

Kapustičky zbavíme zaschnutých lístků, v mírně osolené vodě uvaříme do měkka, scedíme a necháme okapat.

3

Porce ryby osušíme, vložíme do zapékací misky, opepříme, okmínujeme, poprášíme jemně červenou paprikou, přidáme kapustičky a zbytek slaniny nakrájené na proužky.

4

Poklademe plátky másla a pečeme při 180 °C 15 minut.

5

Upečenou štiku podáváme se šťouchanými brambory.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled