Snadný a poměrně rychlý recept na skvělou letní večeři. Většinu ingrediencí budete mít určitě doma.

Na dvě porce potřebujeme:

  • konzervu aljašského lososa ve vlastní šťávě
  • 30 g mořských řas
  • dvě cibule nebo šalotky
  • stroužek česneku
  • trochu olivového oleje
  • šťávu z citronu
  • 100 ml bílého vína
  • 180-200 g těstovin
  • trochu smetany
  • sůl
  • pepř

Příprava:

Maso vyjměte z konzervy, nechte ho okapat a pak ho nakrájejte na kousky. Listy mořských řas ponořte zhruba na tři minuty do vařící vody a kastrolek odstavte stranou.

Šalotku jemně pokrájejte a spolu s česnekem ji do zlatova opečte. Nakrájeného lososa a povařené mořské řasy zalijte vínem a vařte tak dlouho, než se víno ze tří čtvrtin vypaří.

Do vytvořené omáčky přidejte smetanu, sůl, pepř, česnek a dozlatova opečenou cibulku. Mezitím si uvařte tenké nudle. Na pánvi, kde máte omáčku, si udělejte uprostřed místo a vložte uvařené nudle. Pokud se vám bude zdát omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody z těstovin. Na závěr vše pokapejte citronovou šťávou a promíchejte.

Napsat komentář