Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 6 hod
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 6 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
předevčírem
Fotografie
Jaroslav okomentoval Ryba s kaparovo...
předevčírem

Smažené rybí šišky s grilovanou zeleninou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan Beránek

Na jednu poctivou porci potřebujeme:

  • 150-200 g ryby (můžeme použít téměř jakoukoliv kapra, štiku, candáta, okouna, plotici – i kombinaci masa; my jsme měli candáta)
  • vejce
  • strouhanku
  • hladkou mouku
  • sůl
  • rybí koření
  • pepř
  • zeleninu
  • bylinky podle chuti

Příprava:

Recept je velice jednoduchý a rychlý. Prostě žádná věda. Vykostěné maso buď rozemeleme, nebo rozmačkáme. Pak do něj rozklepneme vajíčko, okořeníme ho a směs důkladně rozmícháme.

Přidáme nasekanou bylinku, my použili rukolu. Směs necháme asi půl hodiny odležet a pak do ní ještě přisypeme trošičku hladké mouky – maso bude lépe držet. Směs vytvarujeme do šišek (fantazii se ale meze nekladou) a obalíme ji ve strouhance.

Pak maso smažíme. Osmažíme i zvolenou zeleninu (mrkev, okurka, cuketa, celer apod.), jako druhou část přílohy můžeme zvolit cokoliv – třeba brambory, bramborovou kaši, chléb. My si vybrali staročeskou lepenici, což je kysané zelí smíchané s rozšťouchanými vařenými bramborami.

Zvolit můžete i nastavovanou kaši, což jsou vařené a rozšťouchané brambory s vařenými krupkami, omaštěné sádlem. Na dochucení jídla můžete použít hořčici, kečup, tatarskou omáčku, ale i nejrůznější grilovací směsi.

Rybí šišky rozhodně zapíjejte chlazeným pivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled