Fotografie
Jaroslav okomentoval Obrazem: Vysaze...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Na severu Čech ...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Candáti jdou do...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Zahájení pstruh...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Pečený pstruh...
včera

Smažené rybí šišky s grilovanou zeleninou

strunc 0 hodnocení
Recepty

Text: Milan Beránek

Na jednu poctivou porci potřebujeme:

  • 150-200 g ryby (můžeme použít téměř jakoukoliv kapra, štiku, candáta, okouna, plotici – i kombinaci masa; my jsme měli candáta)
  • vejce
  • strouhanku
  • hladkou mouku
  • sůl
  • rybí koření
  • pepř
  • zeleninu
  • bylinky podle chuti

Příprava:

Recept je velice jednoduchý a rychlý. Prostě žádná věda. Vykostěné maso buď rozemeleme, nebo rozmačkáme. Pak do něj rozklepneme vajíčko, okořeníme ho a směs důkladně rozmícháme.

Přidáme nasekanou bylinku, my použili rukolu. Směs necháme asi půl hodiny odležet a pak do ní ještě přisypeme trošičku hladké mouky – maso bude lépe držet. Směs vytvarujeme do šišek (fantazii se ale meze nekladou) a obalíme ji ve strouhance.

Pak maso smažíme. Osmažíme i zvolenou zeleninu (mrkev, okurka, cuketa, celer apod.), jako druhou část přílohy můžeme zvolit cokoliv – třeba brambory, bramborovou kaši, chléb. My si vybrali staročeskou lepenici, což je kysané zelí smíchané s rozšťouchanými vařenými bramborami.

Zvolit můžete i nastavovanou kaši, což jsou vařené a rozšťouchané brambory s vařenými krupkami, omaštěné sádlem. Na dochucení jídla můžete použít hořčici, kečup, tatarskou omáčku, ale i nejrůznější grilovací směsi.

Rybí šišky rozhodně zapíjejte chlazeným pivem.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled