Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 8 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Úhoř říční...
před 8 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 10 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Bolen dravý...
před 10 dny

Články - Candát obecný

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Zahraničí
26. října 2020

Rybář ulovil krásného candáta! Uhodnete, kolik měřil?

Podzim je nejlepší čas pro lov dravců. Voda se ochlazuje, rybičky se stahují a dravci se začínají před zimou pořádně krmit.

Poznávání
15. října 2020

Účinná metoda lovu candátů, kterou skoro nikdo nepoužívá (2)

V minulém díle jsme si pověděli něco málo o tom, jak lovit candáti pomocí gumových nástrah tažených za lodí. Je jasné, že k tomu potřebujeme loď a poměrně těžké jigové hlavičky. Dnes se podíváme na to, jaké nástrahy můžeme při této metodě použít.

Poznávání
14. října 2020

Účinná metoda lovu candátů, kterou skoro nikdo nepoužívá (1)

Klasickou přívlač s wobblery zná asi každý rybář. Ani čím rozšířenější gumové nástrahy a způsob, jakým je vodit, už asi není nikomu cizí. Nyní se podíváme na měně obvyklé způsoby, ne všude použitelné, nicméně pro některé lovce neocenitelné.

Šupiny
6. října 2020

Mladík ulovil životního candáta na svazové vodě. Uhodnete, kolik měřil?

Radost dětí je k nezaplacení. Štěstí tohoto mladého rybáře je cítit i z fotky. Aby ne, ulovil přece svého životního candáta!

Uncategorized
9. září 2020

Candát, bázlivá ryba? Tento agresivní jedinec útočil na potápěče

Candát, taková bázlivá ryba, kterou je dost těžké ulovit, říkáte si? I tato ryba umí být velmi agresivní.

Šupiny
7. září 2020

Rybář ulovil obrovského candáta. Vážil skoro 10 kilo!

Kdo by netoužil po životním candátovi. Pro mnohé by měl určitě větší cenu i tím, že je ulovený na přívlač. Kolik přesně měřil a na co zabral?

Zahraničí
25. srpna 2020

Lov candátů na Dunaji. Echolot nepotřebujete, stačí správný průvodce (2)

Po příjezdu k řece jsme byli všichni natěšení na velké candáty. Naše první zkušenost s touto obří řekou však nebyla příliš příjemná. Kromě několika nepatrných záběrů, které se nám nepodařilo proměnit, se nic nedělo.

Zahraničí
24. srpna 2020

Lov candátů na Dunaji. Echolot nepotřebujete, stačí správný průvodce (1)

Již dlouho přemýšlím o lovu na Dunaji. Brouzdám po internetu, prohlížím všelijaké mapy, obrázky a pomalu, ale jistě odhaluji tajemství evropského veletoku. Jako zkušený balkánský stopař začínám pátrat právě zde. Jazykové znalosti jsem takticky podpořil kvalitním chmelovým mokem české provenience, a když jsem do placu přidal i několik výtisků časopisu Rybářství, jazyky domorodých lovců se rychle rozvázaly.

Poznávání
8. srpna 2020

Co by měl vědět každý začátečník: Dravci

V rybařině neexistuje univerzální návod, jak postupovat. Všechny komponenty, velikost nástrahy i vlastní metodu je vždy třeba upravit podle konkrétních podmínek. V principu budete chtít přelstít štiku, candáta, okouna, úhoře, sumce nebo bolena.

Poznávání
26. června 2020

Lov candáta na rybičku (2)

V minulém díle jsme si řekli, které rybky jsou vhodné jako nástražky při lovu candátů a jak kterou nastražit. Věnovali jsme se také montáži při lovu na položenou, to však není jediný způsob, jak candáty lovit.

Poznávání
18. června 2020

Lov candáta na rybičku (1)

Asi žádný jiný rybí druh není opředen tolika mýty a polopravdami. Někdy kolem třináctých narozenin jsem chytil svého prvního šupinatého rytíře s psími zuby a od té doby jsem snažil zjistit o jejich životě a lovu vše, co jen šlo.

Poznávání
13. června 2020

Zahájení je tu: candát

Při lovu candátů se musíte obrnit trpělivostí. Je také důležité se dobře sžít se svým rybářským náčiním. Candát často bere velmi opatrně a při prvním náznaku zrady nástrahu pustí.

Kam na ryby
19. listopadu 2019

Nizozemsko. Země ryb a tulipánů

Věřím, že nejsem daleko od pravdy, když řeknu, že při vyslovení jména této krásné země s námi povětšinou cloumají emoce. Někdo vzpomíná na krásu tulipánů, druhý na podobnou krásu vzrušujících a všudypřítomných uliček lásky v hlavním městě Amsterdamu a jiný třeba na barvitou atmosféru marihuanových doupat při návštěvě tzv. coffee shopu.

Poznávání
21. října 2019

Ocásek versus rybí cáry. Co je na candáty účinnější?

Při lovu candáta můžeme použít mnoho různých nástrah. Vyznavači umělých šidítek sáhnou jistě po gumě nebo wobbleru. Ti kteří rádi chytají na rybičku, mají také více možností. Mohou nastražit rybku živou, nebo mrtvou, a to jen ocásek anebo pouze cáry masa.

Poznávání
10. září 2019

S gumou je to i v noci lepší!

Že se dravci dají nachytat i v noci, ví i začínající rybáři. Většina z nás však na noční lov vyráží pouze s wobblery nebo mrtvou rybkou. Jak je to v noci s lovem na gumové nástrahy?

První Předchozí 1 2 3 4 5 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled