Fotografie
Josef přidal úlovek Cejn velký...
před 4 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Štika obecná...
před 5 dny
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 6 dny
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 6 dny
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 6 dny

Články - Sumec velký

Rybaření je nekonečná zábava, ale i koníček, při kterém se můžeme stále zlepšovat. Pokud jste u vody rádi nejen fyzicky, ale taky v myšlenkách, vyberte si svůj šálek kávy a pusťte se do čtení!

Novinky
7. července 2023

Obrovská radost na dětském rybářském táboře! Rekordní rybu tahali z vody dvacet minut

Mladí rybáři na dětském rybářském táboře u otrokovického Štěrkoviště budou na dnešní noc dlouho vzpomínat. Podařil se jim totiž parádní úlovek!

Praxe
7. července 2023

Rybaření vesele i vážně: Setkání s vládcem řeky

Ranní přívlač nepřinesla kýžené výsledky. Vyrazili jsme s Jirkou na loďce do hůře přístupných zákoutí Zlaté řeky. Mlhavý opar nad hladinou maskoval nájezdy okouních banditů.

Ostatní
13. června 2023

Před pikolou za pikolou nikdo nesmí plavat

Ani nemusím zavírat oči. Mávnu lehce rukou, nahromaděný sediment u dna se zvedá a rychle mě zavine neprůhledným závojem. Před pikolou za pikolou nikdo nesmí stát…

Novinky
7. června 2023

Vyhlášená řeka vydala další obrovské monstrum. Tento sumec přepsal rekordní tabulky

Italský rybář Alessandro Biancardi ulovil v řece Pád minulý týden rekordního sumce. Měřil 285 cm a je největším chyceným sumcem na světě. O 4 cm překonal světový rekord na téže řece, který ovšem vydržel jen dva měsíce. Informuje o tom web Daily Mail.

Praxe
5. června 2023

Zahájení lovu dravců – rybářský svátek

Blíží se šestnáctý červen, další z velkých svátků všech příznivců lovu dravých ryb přívlačí. Každoročně se tohoto magického data nemohou dočkat tisíce rybářů.

Poznávání
23. května 2023

Jak vidí ryby

Jistě mi dáte za pravdu, že i když jsou ryby daleko primitivnější než my, vládci planety Země, jejich pohled po vytažení z vody je někdy natolik výmluvný, že čekáme jen na to, kdy na nás ryba promluví. Možná i proto postupně přibývá zastánců metody „Chyť a pusť“.

Zahraničí
11. května 2023

Splněný sen z Ebra

S kamarádem Tomášem jsme se seznámili už jako malí kluci. Na rybách. Tenkrát jsme nejvíce chytali na plavanou, později jsme smočili i umělou nástrahu na dravce. Pak nás začali lákat sumci. Náčiní jsme na ně neměli, ale rybníky v okolí jsme navštěvovali, jak to šlo, ale úspěšní jsme nebyli ani jednou.

Novinky
22. února 2023

Chodí nám výhružné dopisy, hrozí fyzickou likvidací, říká vědec z projektu na redukci sumce v jižní Evropě

Přinášíme rozhovor s doc. RNDr. Martinem Čechem, Ph.D. z Biologického centra Akademie věd. Povídáme si o mezinárodním projektu LIFE Predator, který je zaměřený na redukci přemnožených sumců v italských jezerech a portugalských nádržích.

Praxe
25. listopadu 2022

Na rybách v listopadu: Zkuste živou nebo mrtvou rybku

S živou i mrtvou rybkou a jejími částmi se dá od 15. června lovit kdykoli až do konce roku. Teplé letní večery i časná rána přímo vybízí k tomu, abychom s u prutů s nahozenými rybkami pěkně poseděli.

Novinky
10. listopadu 2022

Čeští vědci pomohou redukovat přemnožené sumce na jihu Evropy

U nás jde o velmi vyhledávanou rybu, na jihu Evropy je ovšem sumec velký nepůvodním a invazivním druhem. V italských a portugalských jezerech se přemnožil a způsobuje velké problémy v místních ekosystémech. S odlovem těchto sumců pomohou vědci z Biologického centra Akademie věd. Instituce to uvádí na svých stránkách.

Zahraničí
7. listopadu 2022

Listopadové Rybářství: Sumcařský čtyřboj na Ebru – pelety, přívlač, vertikální lov a vábnička

Pokud se chce rybář vyfotit s velkou rybou, s takovou, která bude větší a delší, než je on sám, musí ve zdejších vodách lovit právě sumce. A ti jsou zde obrovští. Ebrovští sumci jsou vyhlášení a jezdí sem za nimi lidé z celého světa.

Praxe
1. října 2022

Kladivo českého vikinga: Počasí a ryby

Čas dovolených pozvolna končí a ke splnění rybářských snů už zbývají jenom víkendy. Ti šťastnější si však několik dní určitě vyšetřili, protože konec léta a začátek podzimu je čas pro rybolov přímo ideální.

Zahraničí
8. září 2022

Zářijové Rybářství: Krásy rybářské v zemi španělské (1) – Země zaslíbená, velkými sumci oplývající

Je půlka května. Probouzím se a zvoní mi telefon. Volá mi kamarád rybář Pavel Straka, dlouholetý průvodce na španělské řece Ebro, možná pro mě bude mít dobré zprávy, říkám si. Zvedám telefon s velkým očekáváním. „Ahoj Helí, nechceš k nám na Ebro? Uvolnilo se u nás místo v kempu,” sděluje mi nabídku, na kterou se nedá říct ne.

Recepty
27. srpna 2022

Sumec na vlámský způsob

Tento recept pochází z belgické kuchyně a podobně lze upravit i jiné sladkovodní či mořské ryby.

Novinky
9. srpna 2022

Tohoto sumce o délce 256 cm už nikdo neuloví. Co se mu stalo?

Pavel Juračka z Ostrožské Nové Vsi nalezl ve vodě nedaleko své chaty obrovského uhynulého sumce. Fotky zveřejnil na svém Instagramu.

První Předchozí 1 2 3 4 7 Další Poslední

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled