Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 11 hod
Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Makrela na klac...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Staročeská kapř...
včera
Fotografie
Jaroslav okomentoval Učíme se v Třeb...
předevčírem

Losos s omáčkou mojo rojo

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů a můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se k rybám, masu, pečeným bramborům. Existuje mnoho variant, základem je však rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet, přidávají se i nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano apod. My jsme vyzkoušeli jednu z variant vhodných k opečenému lososu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • na porce pro čtyři strávníky asi 600 g lososa
  • 100 g černých oliv
  • čtyři listy ledového salátu
  • nať jarní cibulky
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • olivový olej

Na omáčku potřebujeme:

  • nakrájenou červenou papriku
  • tři lžíce oleje
  • dvě lžíce vinného octa
  • tři stroužky utřeného česneku
  • chilli papričku
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Z lososa odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Kostky lososa pak osušíme a opečeme na olivovém oleji ze všech stran doměkka. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku s olivovým olejem, vinným octem, česnekem a chilli papričkou.

recept
foto: Dalibor Marounek

Omáčku pak nalijeme do misky, osolíme ji, okořeníme drceným kmínem a pepřem. Na talíře rozložíme listy ledového salátu, na ně položíme kostky opečeného lososa, které pokapeme omáčkou. Přidáme černé olivy, a vše posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme třeba s restovanou zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled