Fotografie
Jaroslav okomentoval „Rybář“ házel u...
před 10 hod
Fotografie
Radek okomentoval „Rybář“ házel u...
před 15 hod
Fotografie
Radek okomentoval Zahájení pstruh...
před 22 hod
Fotografie
Radek okomentoval Kdy a kde je te...
předevčírem
Fotografie
Radek okomentoval Tření ryb...
předevčírem

Losos s omáčkou mojo rojo

Marek iRybářství 0 hodnocení
losos Recepty

Červená omáčka mojo rojo pochází z Kanárských ostrovů a můžeme se s ní setkat v celém Španělsku. Podává se k rybám, masu, pečeným bramborům. Existuje mnoho variant, základem je však rozmixovaná červená paprika, olivový olej, česnek, vinný ocet, přidávají se i nasekané mandle, čerstvý koriandr, čerstvé oregano apod. My jsme vyzkoušeli jednu z variant vhodných k opečenému lososu.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • na porce pro čtyři strávníky asi 600 g lososa
  • 100 g černých oliv
  • čtyři listy ledového salátu
  • nať jarní cibulky
  • citronovou šťávu
  • sůl
  • olivový olej

Na omáčku potřebujeme:

  • nakrájenou červenou papriku
  • tři lžíce oleje
  • dvě lžíce vinného octa
  • tři stroužky utřeného česneku
  • chilli papričku
  • drcený kmín
  • pepř
  • sůl

Příprava:

Z lososa odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a necháme hodinu odležet. Kostky lososa pak osušíme a opečeme na olivovém oleji ze všech stran doměkka. V mixéru rozmixujeme nakrájenou červenou papriku s olivovým olejem, vinným octem, česnekem a chilli papričkou.

recept
foto: Dalibor Marounek

Omáčku pak nalijeme do misky, osolíme ji, okořeníme drceným kmínem a pepřem. Na talíře rozložíme listy ledového salátu, na ně položíme kostky opečeného lososa, které pokapeme omáčkou. Přidáme černé olivy, a vše posypeme nasekanou natí jarní cibulky a podáváme třeba s restovanou zeleninou.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled