Fotografie
Jaroslav okomentoval Vzpomínáme na s...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poznejte ho a u...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Parma, vousatá ...
před 10 hod
Fotografie
Jaroslav okomentoval Vaše montáž...
před 4 dny
Fotografie
Jaroslav okomentoval Poradit potřebu...
před 4 dny

Římský salát s pečeným lososem

Marek iRybářství 2 hodnocení
losos Recepty

V lednu čerstvou rybu, která by stačila na zasycení celé rodiny, „ulovíme“ spíš v obchodě než u vody. Přinášíme proto recept na rybu, kterou na pultech obyčejně bez potíží najdeme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 250g filet z lososa
  • půl hlávky římského salátu
  • půl červené papriky
  • 50 g krutonů
  • 10–12 černých oliv
  • jednu lžíci vloček parmazánu
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • citronovou šťávu
  • máslo
2
30 minut

Postup

1

Římský salát natrháme na kousky, rozložíme na talířky, lehce pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

2

Filet z lososa opečeme na másle do měkka.

3

Když zchladne, odstraníme kůži a natrháme na kousky.

4

Kousky lososa poklademe na římský salát, přidáme tenké proužky červené papriky, přepůlené olivy, krutony a posypeme parmazánem.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Mnam

    Taky si ho děláme doma ,a vždycky se po něm zapraši,

  2. Suprově

    Vypadá to senzačně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled