Fotografie
Jaroslav přidal úlovek Kapr obecný...
před 25 min
Fotografie
Antonín přidal úlovek Kapr obecný...
před 26 min
Fotografie
Josef přidal úlovek Kapr obecný...
před 27 min
Fotografie
Roman přidal úlovek Kapr obecný...
před 28 min
Fotografie
Jaroslav okomentoval Bohutínští rybá...
předevčírem

Římský salát s pečeným lososem

Marek iRybářství 2 hodnocení
losos Recepty

V lednu čerstvou rybu, která by stačila na zasycení celé rodiny, „ulovíme“ spíš v obchodě než u vody. Přinášíme proto recept na rybu, kterou na pultech obyčejně bez potíží najdeme.

text: Dalibor Marounek

Suroviny

  • 250g filet z lososa
  • půl hlávky římského salátu
  • půl červené papriky
  • 50 g krutonů
  • 10–12 černých oliv
  • jednu lžíci vloček parmazánu
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • citronovou šťávu
  • máslo
2
30 minut

Postup

1

Římský salát natrháme na kousky, rozložíme na talířky, lehce pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

2

Filet z lososa opečeme na másle do měkka.

3

Když zchladne, odstraníme kůži a natrháme na kousky.

4

Kousky lososa poklademe na římský salát, přidáme tenké proužky červené papriky, přepůlené olivy, krutony a posypeme parmazánem.

5

Hodnocení receptu (2)

  1. Mnam

    Taky si ho děláme doma ,a vždycky se po něm zapraši,

  2. Suprově

    Vypadá to senzačně

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled