Fotografie
FRGAL okomentoval Vše o rybaření ...
před 9 hod
Fotografie
STANÉK dal lajk diskusnímu vlánku Legální a důvěr...
před 20 hod
Fotografie
STANÉK založil otázku Legální a důvěr...
před 20 hod
Fotografie
STANÉK založil otázku nabídka od souk...
včera
Fotografie
Radim okomentoval Výroba umělecký...
předevčírem

Ruská rybí polévka šči

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Šči je klasická ruská hustá polévka. Připravuje se buď z hovězího masa, nebo ryb a součástí základu je zelí – syrové i kysané. Ovšem variant přípravy je skutečně mnoho.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 500 g masa ze sladkovodních ryb (kupříkladu z kapra, sumce, štiky, okouna)
  • 2 l vody
  • 250 g čerstvého zelí (nebo kysaného)
  • asi 150 g cibule
  • jednu větší mrkev
  • kus celeru
  • pórek
  • 3 dl zakysané smetany
  • hladkou mouku
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • nasekanou petrželku
  • koření podle chuti

Příprava:

Očištěné a umyté maso z ryb dáme do vroucí vody a povaříme. Když je poloměkké, vývar scedíme a maso vykostíme a dáme stranou. Do vývaru přidáme všechnu nakrájenou zeleninu (kromě cibule) a povaříme do měkka.

Z hladké mouky a másla připravíme jíšku, polévku zahustíme a přidáme do ní nastrouhanou cibuli (popřípadě jemně nakrájenou) a vaříme asi 30 minut na mírném ohni.

Nakonec do polévky vložíme maso z ryby, vše zjemníme smetanou a povaříme ještě asi tři minutky. Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme samostatně, popřípadě s chlebem a pečivem. Obírání masa od kostí je sice piplačka, ale konečný výsledek vám vše vynahradí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled