Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Bohuslav Řehák
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Pavel Svečula
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jan Kodym
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Robert Vait
včera
Fotografie
Radbuza dal lajk úlovku od Jonáš Hrnčíř
včera

Ruská rybí polévka šči

Marek iRybářství 0 hodnocení
polévka Recepty

Šči je klasická ruská hustá polévka. Připravuje se buď z hovězího masa, nebo ryb a součástí základu je zelí – syrové i kysané. Ovšem variant přípravy je skutečně mnoho.

text: Dalibor Marounek

Potřebujeme:

  • zhruba 500 g masa ze sladkovodních ryb (kupříkladu z kapra, sumce, štiky, okouna)
  • 2 l vody
  • 250 g čerstvého zelí (nebo kysaného)
  • asi 150 g cibule
  • jednu větší mrkev
  • kus celeru
  • pórek
  • 3 dl zakysané smetany
  • hladkou mouku
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • nasekanou petrželku
  • koření podle chuti

Příprava:

Očištěné a umyté maso z ryb dáme do vroucí vody a povaříme. Když je poloměkké, vývar scedíme a maso vykostíme a dáme stranou. Do vývaru přidáme všechnu nakrájenou zeleninu (kromě cibule) a povaříme do měkka.

Z hladké mouky a másla připravíme jíšku, polévku zahustíme a přidáme do ní nastrouhanou cibuli (popřípadě jemně nakrájenou) a vaříme asi 30 minut na mírném ohni.

Nakonec do polévky vložíme maso z ryby, vše zjemníme smetanou a povaříme ještě asi tři minutky. Horkou polévku nalijeme do talířů a posypeme nasekanou petrželkou. Podáváme samostatně, popřípadě s chlebem a pečivem. Obírání masa od kostí je sice piplačka, ale konečný výsledek vám vše vynahradí.

-

Hodnocení receptu (0)

Novinky z iRybářství na váš e-mail

Články, videa, recepty a další novinky na váš e-mail. Mějte přehled